Zdravotný stav Helmuta Kohla sa nezlepšuje, zostáva vážny

NETKY.SK • 16 Júl 2015, 00:19 • 2 min
Zdravotný stav Helmuta Kohla sa nezlepšuje, zostáva vážny

BERLÍN - O pretrvávajúcom vážnom zdravotnom stave bývalého dlhoročného nemeckého kancelára Helmuta Kohla (85) informovali dnes tlačové agentúry DPA a Reuters, ako aj viaceré nemecké internetové servery s odvolaním sa na jeho kanceláriu v Berlíne.

slovakia

left justify in out

Podľa správ je exkancelár pri vedomí, avšak jeho stav zostáva vážny a po viacerých operáciách je Helmut Kohl stále odkázaný na lekársku starostlivosť na klinike.

 

Po prvom chirurgickom zákroku sa, žiaľ, stali nutnými ďalšie lekárske kroky, Kohlov zdravotný stav sa zatiaľ nezlepšuje, uviedla jeho kancelária vyjadriac nádej, že sa tak stane.

 

Dlhoročného šéfa nemeckej spolkovej vlády, ktorý sa 4. mája podrobil na ortopédií kliniky v Heidelbergu operácii, pri ktorej dostal nový bedrový kĺb, museli po chirurgickom zákroku v črevnej oblasti pred niekoľkými týždňami preložiť na jednotku intenzívnej starostlivosti chirurgie kliniky v Heidelbergu.

 

Od pádu pred siedmimi rokmi, pri ktorom si poranil hlavu, je Helmut Kohl upútaný na invalidný vozík a dokáže iba ťažko komunikovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies