Zdravotný stav exkancelára Schmidta sa zlepšil

NETKY.SK • 26 September 2015, 16:56 • 2 min
Zdravotný stav exkancelára Schmidta sa zlepšil

HAMBURG - Zdravotný stav bývalého nemeckého spolkového kancelára Helmuta Schmidta (96) sa podľa slov jeho lekára, kardiológa prof. Karla-Heinza Kucka pre dnešné vydanie denníka Bild zlepšil.

slovakia

left justify in out

Stále angažovaného niekdajšieho špičkového politika Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD), ktorý bol od 1. septembra hospitalizovaný na jednotke intenzívnej starostlivosti Asklépiovej kliniky v Hamburgu, kde sa podrobil úspešnému chirurgickému zákroku, prepustili 17. septembra na vlastnú žiadosť do domáceho liečenia. Špecialisti Schmidtovi odstránili pri zákroku krvnú zrazeninu, ktorá predtým upchala cievu na jeho pravej dolnej končatine. Profesor Karl-Heinz Kuck ešte 2. septembra informoval, že u 96-ročného nestora nemeckej politickej scény sa podarilo obnoviť krvný obeh v pravej nohe.

 

Odborník aktuálne potvrdil, že dolná končatina sa medzičasom riadne prekrvuje, motorika sa zlepšila a prominentný pacient siaha doma opäť po svojich obľúbených cigaretách.

 

Už začiatkom augusta strávil Helmut Schmidt niekoľko dní v nemocnici. Vtedy médiá informovali, že za jeho zdravotnými problémami bol nedostatok tekutín.

 

Politik, ktorý bol nemeckým spolkovým kancelárom v rokoch 1974-1982, zostal vášnivým fajčiarom aj v pokročilom veku. Napriek zákazu fajčenia vo verejných priestoroch, ktorý platí v Nemecku, si Schmidt ako mimoriadne populárny a stále spoločensky angažovaný občan mohol zapáliť aj počas naživo vysielaných televíznych interview. Počas nedávnej hospitalizácie si svoju vášeň dočasne odpustil.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona