Zdravotnú poisťovňu možno zmeniť do konca septembra

NETKY.SK • 18 September 2014, 15:09 • 2 min
Zdravotnú poisťovňu možno zmeniť do konca septembra

BRATISLAVA - Každý, kto sa rozhodol, že od budúceho roka chce byť klientom inej zdravotnej poisťovne, by sa mal s podaním prihlášky poponáhľať.

slovakia

left justify in out

Na prepoistenie zostávajú už len necelé dva týždne, termín vyprší 30. septembra. Poistenec si prihlášku môže podať len v jednej zdravotnej poisťovni. Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) však podotýka, že ak svoje rozhodnutie zmenil, je oprávnený vziať späť podanú prihlášku, a to do konca prepoisťovacieho obdobia, bez uvedenia dôvodu. Takéto späťvzatie musí byť podané písomne v zdravotnej poisťovni, ktorej bola prihláška doručená.

 

V porovnaní s vlaňajškom registruje ÚDZS menší záujem prepoistiť sa. K 25. augustu evidoval 39 880 prihlášok, v rovnakom období vlaňajška ich bolo 65 350. Hovorkyňa úradu Soňa Valášiková pripomína, že pravidelne každý rok riešia podania poistencov, v ktorých uvádzajú, že boli prepoistení bez svojho vedomia. Doposiaľ dostal ÚDZS jeden podnet na nekalý nábor. "Podnet je v štádiu riešenia," uviedla Valášiková. 

 

V minuloročnom prepoisťovacom období úrad dostal 115 725 prihlášok na zmenu poisťovne, 4 732 však neakceptoval, najčastejšie pre duplicitu, či zlé meno a priezvisko. Zmenu poisťovne akceptoval v prípade 110 tis. ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona