Zdravotnú poisťovňu možno zmeniť do konca septembra

NETKY.SK • 20 August 2014, 09:25 • 2 min
Zdravotnú poisťovňu možno zmeniť do konca septembra

BRATISLAVA - Do konca septembra majú poistenci, ktorí nie sú so svojou zdravotnou poisťovňou spokojní, možnosť prepoistiť sa do inej. Zmena bude akceptovaná od januára 2015.

slovakia

left justify in out

Poistenci môžu poisťovňu zmeniť raz ročne. Títo ľudia musia najneskôr do 8. januára odovzdať svoj starý preukaz a tiež európsky preukaz zdravotného poistenia svojej pôvodnej poisťovni. Svoj pôvodný preukaz budú používať do konca tohto roka.

 

Tlačivo prihlášky možno poslať poštou, alebo priniesť osobne do pobočky poisťovne. Niektoré ponúkajú svojim budúcim klientom možnosť vyplniť prihlášku prostredníctvom elektronického tlačiva. Poisťovňa potom tlačivo upraví a pošle svojmu budúcemu klientovi na podpis. Niektoré poisťovne umožňujú prehlásiť sa telefonicky prostredníctvom zákazníckej linky.

 

Poistenec by mal zmenu zdravotnej poisťovne oznámiť zamestnávateľovi. Zmenu tiež treba nahlásiť aj poskytovateľovi, s ktorým má poistenec uzatvorenú dohodu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti. Pred zmenou poisťovne sa odporúča preveriť si, či má poistencov lekár zmluvu s novou poisťovňou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona