Zdravotníkov nezaťaží nová povinnosť, protikorupčné školenia nebudú

NETKY.SK • 2 December 2015, 13:26 • 2 min
Zdravotníkov nezaťaží nová povinnosť, protikorupčné školenia nebudú

BRATISLAVA - Povinnosť zdravotníckych pracovníkov absolvovať protikorupčné školenia nebude. Minister zdravotníctva SR Viliam Čislák na stredajšie rokovanie vlády predložil návrh, aby kabinet zrušil pre rezort úlohu vypracovať návrh novely zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti s cieľom zaviesť novú podmienku na výkon zdravotníckeho povolania.

slovakia

left justify in out

Malo ísť o preukázanie absolvovania vzdelávacej aktivity v oblasti protikorupčného správania zdravotníckeho pracovníka. Ministri tento bod schválili. Spomínaná úloha vyplývala z Akčného plánu na posilnenie Slovenskej republiky ako právneho štátu. “Podmieňovať výkon zdravotníckeho povolania absolvovaním vzdelávacej aktivity v oblasti protikorupčného správania zdravotníckeho pracovníka nemožno považovať za vecne správne ani systémové riešenie na elimináciu možného korupčného správania pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti,” uviedlo ministerstvo.


Minister ešte v auguste avizoval, že o navrhovaných protikorupčných školeniach je ochotný diskutovať. Plánovanú povinnosť kritizovali zdravotnícki pracovníci, podľa ktorých takéto školenia korupcii nezabránia. Ako povedal po rokovaní vlády Čislák, na to, aby sa plnil spomínaný akčný plán, nie je dôležité, aby podmienkou výkonu zdravotníckeho povolania boli protikorupčné školenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona