Zdravotník uskutočnil 300 nanútených potratov na bojovníčkach FARC: Bude vydaný do Kolumbie

NETKY.SK • 28 Január 2017, 06:55 • 2 min
Zdravotník uskutočnil 300 nanútených potratov na bojovníčkach FARC: Bude vydaný do Kolumbie

BOGOTA - Španielsko v piatok pristúpilo na požiadavku Kolumbie, aby jej vydalo bývalého povstalca Revolučných ozbrojených síl Kolumbie (FARC). Je obvinený, že uskutočnil 300 nanútených potratov na bojovníčkach FARC, v niektorých prípadoch neplnoletých.

slovakia

left justify in out

Hector Aeboleda Albeidis Buitrago má španielske občianstvo a bol zadržaný v Madride v decembri 2015. V Kolumbii bude súdne stíhaný za vraždu, pokus o vraždu a umelé prerušenie tehotenstva bez súhlasu. Muž podľa kolumbijských prokurátorov pracoval ako zdravotník bez akéhokoľvek zdravotníckeho výcviku či vzdelania.

Španieli ho zatkli v rámci vyšetrovania týkajúceho sa 150 prípadov bývalých bojovníčok FARC, ktoré vypovedali, že boli k prerušeniu tehotenstva prinútené.

"Zdravotník" sa podľa Kolumbie zúčastnil na väčšine týchto prerušení. Kolumbijské orgány uviedli, že robil potraty v špinavých podmienkach, bez akýchkoľvek liekov a na ženách, ktoré boli často v posledných mesiacoch tehotenstva, informovala BBC.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies