Zdravotníctvo dostane 50 miliónov eur na krytie negatívnych vplyvov

NETKY.SK • 25 November 2016, 06:53 • 2 min
Zdravotníctvo dostane 50 miliónov eur na krytie negatívnych vplyvov

BRATISLAVA - Zdravotníctvo zrejme dostane v budúcoročnom rozpočte 50-miliónovú rezervu. Predpokladá to totiž pozmeňujúci návrh, ktorý v rámci rozpravy k návrhu rozpočtu predložil poslanec za vládny Smer-SD Juraj Blanár.

slovakia

left justify in out

Ten navrhuje v rámci rozpočtových výdavkov kapitoly Všeobecná pokladničná správa vyčleniť 50 mil. eur na krytie potenciálnych negatívnych vplyvov v sektore zdravotníctva vyplývajúcich z aktuálnych odhadov vývoja tohto sektora a implementácie jednotlivých opatrení z projektu Hodnota za peniaze.


Ako doplnil Blanár, táto rezerva má za cieľ vytvoriť podmienky, ktoré by v prípade negatívneho vývoja v zdravotníctve umožnili sanovať prípadné náklady. „Nie, že sa bude niečo zlé diať, ale že bude potrebné tieto finančné prostriedky ešte použiť na ďalšie povedzme kapitálové výdavky v nemocniciach,“ dodal poslanec za Smer-SD s tým, že hovorí napríklad o riešení havarijných stavov v nemocniciach.


V rámci rozpravy k rozpočtu vystúpil vo štvrtok popoludní okrem iných aj poslanec za SaS Ondrej Dostál, podľa ktorého je návrh rozpočtu dôkazom, že vláda plánuje pokračovať v rozpočtovej nezodpovednosti a je premárnenou príležitosťou dosiahnuť vyrovnaný rozpočet už v roku 2017. Plánované znižovanie deficitu pritom podľa neho ide iba na vrub rastúcich príjmov a nie cez úspory.


Rokovanie o rozpočte bude pokračovať rozpravou v piatok. V nej má ešte vystúpiť osem ústne prihlásených poslancov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies