Zdravotnícki pracovníci v Libérii zrušili štrajk kvôli ebole

NETKY.SK • 15 Október 2014, 17:30 • 2 min
Zdravotnícki pracovníci v Libérii zrušili štrajk kvôli ebole

MONROVIA - Zdravotnícke odbory v Libérii prerušili dnes štrajk za zvýšenie miezd a zlepšenie pracovných podmienok zdravotníckeho personálu, ktorý stojí v prvej línii boja s epidémiou smrtiaceho vírusu ebola v krajine. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Štrajk, ktorý sa začal v pondelok si nezískal veľkú podporu, takže prevažná väčšina nemocníc a kliník v Libérii pracuje normálne.
     

"Náš štrajk sme odvolali z humánnych dôvodov," uviedol generálny tajomník libérijského odborového zväzu pracovníkov v zdravotníctve George Williams. "Neskôr bude čas aj na rokovania... ale na základe výziev viacerých Libérijčanov doma aj v zahraničí, nateraz svoj štrajk odvolávame," dodal Williams.
     

Prípady eboly sa vyskytli aj v Nigérii, Senegale, Španielsku, ale v týchto krajinách sa jej šíreniu zatiaľ podarilo zabrániť.
     

Z troch západoafrických krajín vrátane Sierry Leone a Guiney je epidémiou krvácavej horúčky najväčšmi postihnutá práve Libéria, kde zaznamenali viac ako polovicu všetkých úmrtí na ebolu.
     

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v utorok oznámila, že celkovo sa vírusom ebola nakazilo už 8914 osôb, z ktorých 4447 zomrelo.
     

WHO zároveň varovala, že počet infikovaných ešte tento týždeň dosiahne hranicu 9000. V troch najväčšmi postihnutých krajinách by tak do decembra mohlo pribudnúť 5000-10.000 nových prípadov eboly týždenne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies