Zdravotnícke spoločnosti Penty mali vlani zisk 16,7 milióna eur

NETKY.SK • 6 Jún 2018, 19:16 • 2 min
Zdravotnícke spoločnosti Penty mali vlani zisk 16,7 milióna eur

BRATISLAVA - Zdravotnícke spoločnosti patriace do skupiny Penta dosiahli vlani spolu zisk 16,7 milióna eur. Najlepší hospodársky výsledok mala zdravotná poisťovňa Dôvera, a to 17 miliónov eur. V prípade polikliník Procare bol 0,4 milióna eur a siete nemocníc Svet zdravia mínus 0,7 milióna eur.

slovakia

left justify in out

"Naše spoločnosti dlhodobo hospodária zodpovedne a vytvorený zisk tak môžeme do sektoru znovu reinvestovať. Zároveň to znamená, že sa nepotrebujeme zapájať do oddlžovania a sme tak príkladom toho, že aj v slovenskom zdravotníctve je možné fungovať kvalitne a pritom efektívne," povedal Eduard Maták, partner v Penta Investments. Poukázal tiež, že celý segment stále čelí nedostatku odvahy robiť potrebné, ale nepopulárne opatrenia, napríklad v oblasti stratifikácie siete zdravotníckych zariadení.

 

Minulý rok investovala skupina Penta do slovenského zdravotníctva viac ako 40 miliónov eur, väčšina zdrojov smerovala do sektoru nemocníc. "Napriek zlému stavu nemocničnej infraštruktúry nestačí investovať len do ich budov, ale aj do nových technológií či inovácií, ktoré sú kľúčové pre zlepšenie zdravotnej starostlivosti. Pre budúcnosť slovenského zdravotníctva je nevyhnutné, aby sme boli schopní zachytiť a implementovať svetové trendy, napr. v elektronizácii či umelej inteligencii, čo bez súkromných investícií nebude možné," zhrnul Maták.

 

V stredoeurópskom regióne patrí Penta medzi najväčších investorov v zdravotníctve. Investície do tohto segmentu predstavujú približne 20 percent hodnoty portfólia spoločnosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies