Zdravotnícke potreby sa v Ghane od dnešného dňa prevážajú pomocou novej formy dopravy

NETKY.SK • 24 Apríl 2019, 13:34 • 2 min
Zdravotnícke potreby sa v Ghane od dnešného dňa prevážajú pomocou novej formy dopravy

AKKRA - Ghana bude od dnešného dňa poskytovať medicínske potreby trochu netradičným, no prelomovým spôsobom. Krajina na západe Afriky spustila ku dnešnému dňu najväčšiu prevádzku, kde sa o transport liekov a potrebnej medicíny budú starať lietajúce drony.

slovakia

left justify in out

Transport pomocou na diaľku ovládaných dronov by mal zabezpečiť väčšiu dostupnosť potrebných vakcín aj do lokalít, kde nie je žiadna infraštruktúra, alebo je vo veľmi zlom, až havarijnom stave. Celkový počet ľudí, ktorí by sa mali vďaka tejto preprave dostať k liekom, je okolo 12 miliónov.

 

img

 

"Nikto by v Ghane nemal umierať len preto, že v prípade núdze nemal prístup k liečivám, ktoré nutne potreboval," vyhlásil v tejto súvislosti ghanský prezident Nana Akufo-Addo, v meste Omenako na východe krajiny, v ktorom by sa malo nachádzať jedno zo štyroch distribučných centier.

 

img

 

Distribučná služba plánuje využívať drony na dodávku 148 krvných produktov, liečiv a najmä očkovacích látok proti takým závažným ochoreniam, ako sú žltá zimnica, detská obrna alebo osýpky. Každé zo štyroch distribučných centier by malo mať k dispozícii približne 30 dronov, pričom samotná zásielková služba by mala byť prevádzkovaná firmou Zipline so sídlom v kalifornskom Silicon Valley.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies