Zdravotnícka organizácia varuje v súvislosti s vírusom pred záplavami informácií

NETKY.SK • 3 Február 2020, 07:14 • 2 min
Zdravotnícka organizácia varuje v súvislosti s vírusom pred záplavami informácií

ŽENEVA - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vyjadrila v nedeľu znepokojenie z "masívnej infodémie", teda záplavy informácií o novom koronavíruse 2019-nCoV.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Niektoré informácie sú správne, iné nie, WHO preto spustila rozsiahlu informačnú kampaň na Facebooku, Twitteri a ďalších sociálnych médiách.

 

Čo zaberá na koronavírus?

V nej odpovedá na otázky, ako napríklad či proti vírusu pomáha konzumácia cesnaku (neexistujú o tom dôkazy) alebo dym z pyrotechniky (odpoveď je nie), informuje na svojej stránke Deutsche Welle.

 

 

Podľa WHO sa netreba obávať listov alebo balíkov odoslaných z Číny, pretože vírus na takýchto predmetoch alebo v nich dlho neprežije.

 

Pribudli pacienti

Na samostatnej webovej stránke WHO odporúča okrem iného pravidelné umývanie rúk, aj keď nie sú "viditeľne špinavé". Choré osoby by mali pri kýchaní používať dlane, ale ústa si zakryť ramenom alebo vreckovkou, ktorú potom treba odhodiť do uzavretého odpadkového koša.

 

Mimo Číny medzitým pribudli ďalšie potvrdené prípady infikovania novým koronavírusom. Tri z nich hlási Vietnam (celkovo má osem prípadov) a deviaty prípad sa vyskytol v americkom štáte Kalifornia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona