Zdravotníci vo Francúzsku sa budú očkovať povinne! Štát im už nedá na výber

NETKY.SK • 8 Júl 2021, 06:30 • 2 min
Zdravotníci vo Francúzsku sa budú očkovať povinne! Štát im už nedá na výber

PARÍŽ - Francúzski poslanci pripravujú nový zákon, ktorý bude fakticky znamenať povinné očkovanie zdravotníckych pracovníkov proti koronavírusu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa údajov Francúzskej federácie nemocníc doteraz iba 57 percent opatrovateľov v domovoch dôchodcov a 64 percent zamestnancov nemocníc vo Francúzsku dostalo aspoň jednu dávku očkovacej látky proti koronavírusu. Informuje o tom portál cnbc.com.


„Nehovoríme o povinnom očkovaní všetkých ľudí vo Francúzsku. Hovoríme len o povinnom očkovaní ľudí pracujúcich v zdravotníctve a osôb, ktoré sú v kontakte s najkrehkejšími ľuďmi," povedal pre televíznu stanicu CNBC francúzsky minister financií Bruno Le Maire.

 

img

„Myslím si, že je to otázka zodpovednosti. Mať povinné očkovanie ľudí, ktorí sú každý deň v kontakte s najzraniteľnejšími ľuďmi v rámci francúzskej populácie, by bolo rozumné rozhodnutie," dodal Le Maire.

Prečítajte si tiež: Vo Francúzsku situáciu komplikuje indický variant koronavírusu. Naruší dovolenkovú sezónu?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona