Zdravotníci už nemusia byť v pohotovostnom režime

NETKY.SK • 10 Jún 2020, 17:10 • 2 min
Zdravotníci už nemusia byť v pohotovostnom režime

BRATISLAVA - Zdravotníci už nemusia byť v pohotovostnom režime. Po rokovaní vlády to uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí.

slovakia

left justify in out

Po zrušení núdzového stavu na rezort zdravotníctva totiž už nebude možné vyhlásiť mobilizáciu zdravotníkov.

 

Koniec červeným zónam

Šéf rezortu zdravotníctva povedal, že sa veľa praktických vecí pre zdravotníkov nezmenilo, pretože aj počas núdzového stavu mohli čerpať dovolenky.

 

Ak by však prišlo k mobilizácii, hrozilo im, že im mohli byť dovolenky krátené a mohli by byť povolaní do zamestnania. Tieto nástroje už štát nebude mať.


Minister tiež informoval, že poslal riaditeľom 15 koncových nemocníc list, v ktorom ich oboznámil s tým, že zrušením núdzového stavu nemusia reprofilizovať lôžka, teda vytvárať červené zóny.

 

img

 

Ak bude potrebné, červené zóny sa vrátia

"Požiadali sme ich, aby v prípade, že by sme sa opäť dostali do situácie, keď by mal byť núdzový stav vyhlásený, aby tieto červené zóny vedeli veľmi rýchlo obnoviť," uviedol.

Krajčí tiež informoval, že rezort vyriešil situáciu s čerpaním osobných ochranných prostriedkov. Pokiaľ to bude nevyhnutné, bude ich možné čerpať aj zo skladov Štátnych hmotných rezerv.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona