Zdravotníci počas festivalu ošetrili 872 ľudí

NETKY.SK • 8 Júl 2012, 20:59 • 2 min
Zdravotníci počas festivalu ošetrili 872 ľudí

Zdravotníci počas festivalu ošetrili 872 ľudí - Kultúra Počas troch dní festivalu Pohoda v Trenčíne ošetrili zdravotníci celkovo 872 ľudí. Minulý rok pritom vyhľadalo pomoc lekárov a sestričiek okolo 1200 návštevníkov.

slovakia

left justify in out

img

Počas troch dní festivalu Pohoda v Trenčíne ošetrili zdravotníci celkovo 872 ľudí. Minulý rok pritom vyhľadalo pomoc lekárov a sestričiek okolo 1200 návštevníkov. "Každý festival má svoje špecifikum, tento rok ním bolo, že sme tu mali hnačkovité problémy, ktoré sa vyskytli v druhej polovici festivalu," informoval hlavný lekár Pohody Jaroslav Vidan. Hnačkovité ochorenie zaznamenali zdravotníci u 142 ľudí. Jeho príčina zatiaľ nie je známa, podľa Vidana ňou môže byť aj to, že návštevníci pili úžitkovú vodu, prípadne kombinácia dlhého pobytu na slnku, dehydratácie a nedostatočnej hygieny. "Boli vykonané všetky hygienicko-epidemiologické opatrenia na zistenie tejto príčiny," informoval Vidan.

Počas Pohody nezaznamenali zdravotníci žiadne rezné poranenia, taktiež ani ťažké úrazy. Výrazne klesol počet podvrtnutí a zlomenín, taktiež aj intoxikácie alkoholom. Najmenej problémov zaznamenali zdravotníci vo štvrtok, keď pomohli 188 ľuďom, na druhý deň ich počet stúpol na 593. Počas tretieho dňa ošetrili 279 ľudí.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies