Zdravotníci odmietajú zrušenie platového automatu

NETKY.SK • 6 Jún 2022, 15:44 • 2 min
Zdravotníci odmietajú zrušenie platového automatu

BRATISLAVA – Slovenský odborový zväz zdravotníctva a sociálnych služieb (SOZ ZaSS) odmieta úvahy o zrušení platového automatu v zdravotníctve.

slovakia

left justify in out

Odborári ich považujú za nebezpečné a nedajú sa podľa nich chápať inak, ako vyháňanie zdravotníkov zo slovenských nemocníc. Odborári tak reagovali na ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO), ktorý sa na konferencii Vizionári v zdravotníctve 2022 pýtal, dokedy budú mať lekári každoročnú garanciu zvyšovania platu bez ohľadu na výkon.

 

img

 

„Normálny človek sa nestačí diviť, ak toto počuje od ministra financií,“ reagoval predseda SOZ ZaSS Anton Szalay. Zdravotníci by podľa jeho slov privítali už sľubované zvýšenie koeficientov, ktoré by viedlo k zabezpečeniu stabilizácie odborníkov zdravotníctve, najmä v nemocniciach.

 

V súvislosti s Matovičovými vyjadreniami o „váľaní si šuniek“ niektorých zamestnancov vyzývajú kompetentných politikov, aby zvažovali slová, neposielali takto otvorene zdravotníkov mimo rezort a do zahraničia. „Pozná vôbec prácu v nemocniciach a hlavne ostatné dva roky? Asi nie, inak by musel vzdať hold všetkým, ktorí boli v prvej línii v boji proti pandémii a mnohí z nich ochoreli, dokonca podľahli ochoreniu,“ doplnil Szalay.

 

Možno vás zaujme: Vážna dopravná nehoda! Kamión a auto sa zrútili z nadjazdu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies