Zdravotníci dostanú jednorazovú odmenu!

NETKY.SK • 17 December 2021, 17:21 • 2 min
Zdravotníci dostanú jednorazovú odmenu!

BRATISLAVA - V piatok o tom rozhodla vláda. Odmenu 350 eur dostanú v decembrovej výplate v januári 2022. Vláda SR vyčlenila na tento zámer finančné prostriedky vo výške 50 705 746 eur.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR informovalo v predloženej správe, že zamestnávatelia nahlásia zoznam zamestnancov, ktorých sa týka vyplatenie odmeny, Národnému centru zdravotníckych informácií. Zber dát budú realizovať od 20. decembra 7:00 do 22. decembra 22:00.

 

img

 

Rezort následne zašle zamestnávateľom potrebné finančné prostriedky. 

 

„Zamestnávateľ musí všetky finančné prostriedky prerozdeliť v rovnakej výške medzi všetkých nahlásených zdravotníckych pracovníkov, ktorí spĺňajú podmienky pre vyplatenie odmeny," upozornil rezort zdravotníctva.

 

Prečítajte si tiež: Kollár o nájomných bytoch: Investori sú pripravení

 

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) sa poďakoval zdravotníkom za ich nasadenie.

 

„Ich prácu si nesmierne vážime," povedal. Na túto odmenu budú mať podľa jeho slov nárok všetci zdravotnícki pracovníci, ale aj študenti medicíny pracujúci v zdravotníckom zariadení.

 

img

 

Podľa predsedu vlády Eduarda Hegera (OĽaNO) si zdravotníci aj sociálni pracovníci zaslúžia túto odmenu. Heger takisto upozornil, že balík takmer 51 miliónov eur, alokovaných na odmeny, dokázala vláda ušetriť. Spolu s ministrom financií Igorom Matovičom (OĽaNO) odmietli, že by rozhodnutie vlády bolo reakciou na protesty zdravotníkov. Uviedli, že medzirezortné rokovanie o možnosti a spôsobe vyplatenia odmien trvali dlhší čas.

 

Možno vás zaujme: Premiér pripúšťa zvyšovanie platov pre učiteľov a zdravotníkov




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona