Zdravotní klauni na 1. apríla predstavia svoju prácu v uliciach

NETKY.SK • 27 Marec 2019, 16:02 • 2 min
Zdravotní klauni na 1. apríla predstavia svoju prácu v uliciach

BRATISLAVA - Zdravotní klauni vyjdú 1. apríla do ulíc. Stretnúť ich bude možné najmä v mestách, v ktorých má Červený nos svoje regionálne tímy, teda v Bratislave, Žiline, Banskej Bystrici, Prešove a Košiciach. Klauni sa objavia nielen v uliciach a na námestiach, ale aj v mestskej hromadnej doprave, vo vlakoch a na železničných či autobusových staniciach. Do akcie sa zapojí vyše 40 zdravotných klaunov.

slovakia

left justify in out

„Ideou je, aby zdravotných klaunov mohli stretnúť aj ľudia, ktorí inak na to nemajú príležitosť,“ vysvetľuje umelecký riaditeľ občianskeho združenia (OZ) Červený nos Clowndoctors Pavel Mihaľák.

 

„Chceme im predstaviť naše združenie a našu prácu. Dôležité sú pritom moment prekvapenia, nabúranie rutiny a v konečnom dôsledku zlepšenie nálady. Je to vzorec, na ktorom je postavené ‚klaunovanie' v nemocnici,“ objasňuje Mihaľák.

 

Klauni si pripravili takéto prekvapenie pre verejnosť pri príležitosti svojich 15. narodenín, ktoré oslávi začiatkom apríla. Klauni budú chodiť vo dvojiciach alebo v menších skupinách.

 

img

 

Účelom a cieľom zdravotných klaunov, ktorí pracujú v nemocniciach či seniorských zariadeniach po celom Slovensku, je zlepšenie nálady, uvoľnenie stresu a napätia, odbúranie strachu a navodenie psychickej pohody, ktorá môže podporiť lepší proces liečby, chuť do života a u detí napríklad aj ochotu spolupracovať.

 

Až 60 profesionálnych zdravotných klaunov prináša radosť a smiech chorým deťom v nemocniciach, ale aj v intenzívnej domácej a paliatívnej starostlivosti, deťom s kombinovaným postihnutím, ale tiež seniorom v domovoch dôchodcov či dospelým pacientom. Pravidelne navštevujú 53 nemocníc a 29 seniorských zariadení na Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies