Zdravotné sestry: Vláda a Čislák neriešia korupciu

NETKY.SK • 29 September 2015, 10:04 • 2 min
Zdravotné sestry: Vláda a Čislák neriešia korupciu

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva Viliam Čislák a vláda neriešia korupciu a rozkrádanie v zdravotníctve. Uviedla to Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek (SKSaPA) v liste Čislákovi. Ako informovala prezidentka SKSaPA, Iveta Lazorová, komora takto reaguje na pofidérne prenájmy zdravotníckych zariadení a spochybnené zmluvy, ktoré končia odvolaním, respektíve odstúpením zodpovedných z ich postov.

slovakia

left justify in out

"Je smutné, že slovenská verejnosť čakala desať mesiacov, kým bolo v piešťanskej nemocnici odvolané vedenie, ktoré bolo zodpovedné za celý stav. Oveľa horšie však je, že vedenie rezortu zdravotníctva dodnes neprijalo žiadne kroky k tomu, aby sa zabránilo rozkrádaniu peňazí v zdravotníctve, o čom svedčia aj medializované informácie podozrivých zmlúv vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni," konštatovala Lazorová.

 

Podľa členky SKSaPA Ľubice Husárovej, politici aj napriek upozorňovaniu na korupciu nemajú dostatočnú odvahu s ňou bojovať. "Robia totiž naoko efektívne opatrenia, a myslia si, že na vyriešenie korupcie postačí jediný paragraf, ktorý chceli zakomponovať do zákona v podobe ukladania povinnosti každému zdravotníckemu pracovníkovi absolvovať protikorupčné školenie ako podmienku pre výkon povolania. Príde mi to tragikomické, zvlášť, keď vidíme, čo sa v zdravotníctve aktuálne deje," komentovala Husárová.

 

"Často počúvame, že v zdravotníctve nie sú finančné zdroje. Niet peňazí pre pacienta, niet peňazí pre zdravotníkov. Áno, nie sú peniaze, lebo sa rozkrádajú, lebo korupciu táto vláda nerieši. Všetky doterajšie kauzy sú zametené pod koberec odstúpením z postov zodpovedných," podotkla Husárová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies