Zdravotné sestry v Británii vstupujú do štrajku, žiadajú lepšie platové podmienky

NETKY.SK • 20 December 2022, 08:41 • 2 min
Zdravotné sestry v Británii vstupujú do štrajku, žiadajú lepšie platové podmienky

LONDÝN - Zdravotné sestry v Spojenom kráľovstve v utorok vstupujú do štrajku v boji za lepšie platové podmienky. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

slovakia

left justify in out

Do jednodňovej protestnej akcie sa zapojí až 100.000 členov odborovej organizácie zdravotníkov Royal College of Nursing (RCN) v Anglicku, Walese a Severnom Írsku. Títo zdravotníci štrajkovali aj minulý štvrtok 15. decembra. Bol to prvý takýto protest v 106-ročnej histórii organizácie RCN, pripomína BBC. Zdravotné sestry, ošetrovatelia či pôrodné asistentky žiadajú zvýšenie platov, ktoré by zmiernilo vplyv inflácie a kompenzovalo predchádzajúce znižovanie miezd. Vláda však tvrdí, že Británia zasiahnutá recesiou si nemôže dovoliť zvýšenie o viac než 4-5 percent, píše AFP. RCN kritizuje vládu britského premiéra Rishiho Sunaka za to, že odmieta o platoch rokovať. Táto organizácia takisto upozorňuje, že štrajky sa môžu v najbližších mesiacoch opakovať. Protestné akcie v poslednom období organizujú aj zamestnanci iných odvetví v Británii vo verejnom i súkromnom sektore. Dôvodom sú platy, pracovné podmienky a nárast životných nákladov, ktorý je ešte viac prehlbovaný infláciou. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies