Zdravotné sestry očakávajú, že Čislák bude chcieť riešiť problémy v zdravotníctve

NETKY.SK • 6 November 2014, 16:45 • 2 min
Zdravotné sestry očakávajú, že Čislák bude chcieť riešiť problémy v zdravotníctve

BRATISLAVA - Nový minister zdravotníctva Viliam Čislák nepredstavuje zásadnú zmenu vo vedení rezortu. Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek napriek tomu očakáva, že bude chcieť riešiť problémy v slovenskom zdravotníctve a že ho nebudú zaujímať iba oblasti, z ktorých je možné čerpať eurofondy.

slovakia

left justify in out

"Veríme, že novovymenovaný minister si bude viac vážiť zdravotníckych pracovníkov ako jeho predchodkyňa Zuzana Zvolenská a bude mať skutočný záujem riešiť problémy v slovenskom zdravotníctve," uviedli sestry vo svojom stanovisku.
     

Sestry by boli rady, keby nového ministra zaujímali aj iné oblasti v zdravotníctve ako tie, z ktorých je možné čerpať eurofondy. Šéfka komory sestier Iveta Lazorová by privítala, keby sa Čislák venoval problémom poskytovateľov zdravotnej starostlivosti a systému ako takému, keďže ten má podľa nej veľa nedostatkov. 
     

Nový minister by mal tiež podľa sestier pri riešení problémov zdravotníkov uprednostňovať dialóg s odborníkmi pred "dominantnými rozhodnutiami z Ministerstva zdravotníctva SR". Sestry tiež dúfajú, že Čislák zriadi pozíciu zastúpenia ministerskej sestry.
     

"Mala by v kompetencii riadenie, rozhodovanie a strategické plánovanie v odbore ošetrovateľstva a pôrodnej asistencie na Slovensku, ktorá tu dlhodobo chýba a k čomu sa SR zaviazala v rámci medzinárodných dohôd – Mníchovská deklarácia," uzavrela Lazorová.
     

Čisláka vymenoval prezident SR Andrej Kiska do funkcie ministra zdravotníctva dnes po tom, ako mu Zuzana Zvolenská podala svoju demisiu. Zvolenskej sa stal osudným podozrivý nákup CT prístroja v piešťanskej nemocnici.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies