Zdravotné sestry nestiahnu výpovede ani po odstúpení riaditeľa nemocnice

NETKY.SK • 22 Marec 2015, 09:18 • 2 min
Zdravotné sestry nestiahnu výpovede ani po odstúpení riaditeľa nemocnice

ŽILINA – Odstúpenie riaditeľa žilinskej fakultnej nemocnice Štefana Voláka nie je dôvodom, aby zdravotné sestry stiahli svoje výpovede. Pre TASR to povedala šéfka Odborového združenia sestier a pôrodných asistentiek Monika Kavecká.

slovakia

left justify in out

„Z ich požiadaviek sa ešte žiadna nesplnila. Zdravotné sestry zároveň trvajú na odstúpení námestníčky pre ošetrovateľstvo FN Žilina. Mám informácie, že sestry plánujú podávať ďalšie výpovede. Dôvodom je vyhlásenie 20-tich vedúcich sestier FN v Žiline, ktoré plne podporili námestníčku pre ošetrovateľstvo,“ priblížila Kavecká.

 

Riaditeľ žilinskej fakultnej nemocnice Štefan Volák odstúpil z funkcie po výzve ministra zdravotníctva Viliama Čisláka (nominant Smeru-SD) na vyvodenie osobnej zodpovednosti. "Po napätej situácii v Žiline, ktorá vyvrcholila výpoveďami sestier z centrálnej JIS, sa minister zdravotníctva Viliam Čislák osobne zaujímal o situáciu v žilinskej nemocnici. Vyzval riaditeľa Štefana Voláka, aby prijal osobnú zodpovednosť za vzniknutú situáciu. Riaditeľ túto výzvu prijal a odstúpil," informovala riaditeľka komunikačného odboru rezortu zdravotníctva Zuzana Čižmáriková.

 

Prezidentka Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek (SKSaPA) Iveta Lazorová už skôr uviedla, že výpovede 25 sestier žilinskej fakultnej nemocnice sú krokom zúfalstva z dlhodobej neschopnosti manažmentu nemocnice. Sestry podľa nej dlhodobo upozorňovali na vysokú pracovnú záťaž v podobe veľkého počtu nadčasových hodín či vysokého počtu pacientov na jednu sestru. V dôsledku toho odmietli podávať intravenózne injekcie, čo spôsobilo kolaps oddelenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies