Zdravotné sestry deklarovali, že podajú hromadné výpovede

NETKY.SK • 10 November 2015, 16:36 • 2 min
Zdravotné sestry deklarovali, že podajú hromadné výpovede

KOŠICE - Aj košickí zdravotníci by mali podať hromadné výpovede, ktorými dajú najavo svoju nespokojnosť so súčasným fungovaním zdravotníctva na Slovensku.

slovakia

left justify in out

TASR to dnes potvrdila Iveta Lazorová, prezidentka Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek.

 

Koľko košických sestier sa zapojí, však nespresnila s tým, že to zverejnia, až keď budú mať jasné informácie. "Až keď budeme mať výpovede podpísané v dostatočnom množstve, vtedy ich odovzdáme zamestnávateľom."

 

Komora zbiera výpovede od 1. novembra. Dosiahnuť chce, aby sa zmenila situácia v slovenskom zdravotníctve a aby bol v ňom dostatok pracovníkov na zabezpečenie kvalitnej starostlivosti. Lazorová dodala, že platové požiadavky uvádzajú až v poslednom bode.

 

Doterajší počet deklarácií sestier o pripravenosti k výpovediam z celého Slovenska je podľa Lazorovej dostatočný. "Ak budú v takom rozsahu podpisovať aj výpovede, tak to bude naozaj vážny signál, že nemožno predtým zatvárať oči."

 

Sestry kritizovali v októbri návrh zákona z dielne ministerstva zdravotníctva o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, ktorý má upraviť platy zdravotníkov v nemocniciach. Podľa nich v mzdách napríklad nezohľadňuje odpracované roky, nezapočítava materskú či práceneschopnosť do dĺžky praxe. Zdravotníkom tiež negarantuje platy v ambulanciách, kúpeľoch či zariadeniach sociálnych služieb.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona