Zdravotné poisťovne budú spolupracovať v Asociácii zdravotných poisťovní

NETKY.SK • 11 November 2016, 16:42 • 2 min
Zdravotné poisťovne budú spolupracovať v Asociácii zdravotných poisťovní

BRATISLAVA - Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa, súkromná Dôvera a súkromná Union zdravotná poisťovňa budú spolupracovať v Asociácii zdravotných poisťovní (AZP) SR. Rozhodli sa to urobiť v "záujme zlepšovania systému zdravotného poistenia". Informovala o tom Katarína Kafková, ktorú si spomínané inštitúcie jednohlasne zvolili za výkonnú riaditeľku asociácie.

slovakia

left justify in out

Nejde o nové zoskupenie. Asociácia vznikla premenovaním Združenia zdravotných poisťovní (ZZP), ktoré na Slovensku pôsobí už dlho. Aj tam bola Kafková výkonnou riaditeľkou, a to v rokoch 2011 až 2014. "Zmena názvu má poukázať aj na zapojenie sa najväčšej štátnej zdravotnej poisťovne do dialógu," povedala Kafková.

 

Kafková bola ešte prednedávnom prezidentkou Asociácie na ochranu práv pacientov (AOPP). Z tejto pozície odchádza po dvoch rokoch. Nové voľby a valné zhromaždenie sa uskutočnia 28. novembra, dovtedy bude organizácii pomáhať z pozície štatutárneho zástupcu AOPP, tiež vystúpi na dohodnutých podujatiach.

 

"Snažila som sa splniť všetky ciele, ktoré som pri nástupe do funkcie prezidentky AOPP prisľúbila. Poukázali sme na práva pacientov, ktoré stále nie sú v našom zdravotníctve samozrejmosťou," dodala Kafková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies