Zdravotná sestra nakazená ebolou je v stabilizovanom stave

NETKY.SK • 10 Október 2014, 10:25 • 2 min
Zdravotná sestra nakazená ebolou je v stabilizovanom stave

MADRID - Zdravotný stav 44-ročnej španielskej zdravotnej sestry nakazenej vírusom ebola je "stabilizovaný". Informovala dnes o tom agentúra AP s odvolaním sa na zdroje španielskej nemocnice niekoľko hodín po tom, čo miestne úrady opísali stav Teresy Romerovej ako kritický.

slovakia

left justify in out

Nemenovaná hovorkyňa Nemocnice Karola III. v Madride uviedla, že pacientkin stav napriek tomu zostáva vážny, ďalšie podrobnosti však neuviedla. Šéf rezortu zdravotníctva regionálnej vlády v Madride Javier Rodriguez vo štvrtok informoval, že Romerová je po náhlom zhoršení v kritickom stave.
      

Španielska zdravotná sestra je prvou osobou nakazenou ebolou mimo oblasti epidémie v západnej Afrike. Zrejme sa dotkla svojej tváre ochrannými rukavicami, keď sa starala o infikovaného kňaza, ktorý neskôr chorobe podľahol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona