Zdravotná sestra, ktorá prepojila falošný telefonát, sa obesila

NETKY.SK • 13 December 2012, 13:29 • 2 min
Zdravotná sestra, ktorá prepojila falošný telefonát, sa obesila

Zdravotná sestra, ktorá prepojila falošný telefonát, sa obesila - Krimi Britská zdravotná sestra, ktorá spáchala samovraždu po falošnom telefonáte do nemocnice, kde sa liečila tehotná manželka princa Williama pre silné ranné nevoľnosti, sa obesila v šatní

slovakia

left justify in out

img

Britská zdravotná sestra, ktorá spáchala samovraždu po falošnom telefonáte do nemocnice, kde sa liečila tehotná manželka princa Williama pre silné ranné nevoľnosti, sa obesila v šatníku vo svojom byte. Oznámila to dnes polícia, ktorú citovali agentúry Reuters a AP.

Telo zdravotnej sestry Jacinthy Saldanhovej našli minulý týždeň v piatok, tri dni po tom, čo prepojila telefonát moderátorov austrálskej rozhlasovej stanice kolegyni, ktorá poskytla podrobnosti o zdravotnom stave a liečbe vojvodkyne z Cambridge.

Hlavný inšpektor James Harman informoval, že podľa vyhlásenia koronerky Lyndy Martindillovej, ktorá určovala príčinu smrti, našli Saldanhovú visieť v šatníku obesenú na šatke. Objavili ju tam jej kolega a člen ochranky z londýnskej nemocnice.

"Mala aj určité zranenia zápästia," dodal Harman. Na mieste činu, v izbe, sa nachádzali takisto tri listy. Harman dodal, že okolnosti úmrtia nie sú podozrivé, čo znamená, že na smrti Saldanhovej sa nikto nezúčastňoval.

Polícia v rámci skúmania troch zanechaných listov vypočúva Saldanhovej priateľov, rodinu a kolegov. Zároveň preveruje e-maily a telefonáty, aby zistila, čo všetko viedlo k smrti zdravotnej sestry.

Falošný telefonát sa dostal do hlavných správ médií po celom svete, ako aj informácia, že vydatá Saldanhová, matka dvoch detí, potom spáchala samovraždu. Prípad vyvolal všeobecné odsúdenie rozhlasovej stanice 2Day FM, ktorej moderátori Mel Greigová a Michael Christian falošný telefonát uskutočnili.

Greigová a Christian zatelefonovali do súkromnej londýnskej Nemocnice kráľa Eduarda VII. ráno o 05.30 britského času a predstavili sa ako Williamova stará matka kráľovná Alžbeta II. a jeho otec, následník trónu princ Charles.

Napriek nepresvedčivému napodobneniu hlasov Saldanhová, ktorá zdvihla telefón, prepojila hovor na zdravotnú sestru na oddelení, kde ležala Kate. Táto kolegyňa potom poskytla stručné informácie o zdravotnom stave Kate.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona