Zdravotná poisťovňa Union vykázala zisk 16 mil. eur

NETKY.SK • 31 Júl 2013, 12:01 • 2 min
Zdravotná poisťovňa Union vykázala zisk 16 mil. eur

BRATISLAVA - Uplynulý rok skončila s kladným hospodárskym výsledkom aj druhá súkromná zdravotná poisťovňa Union. Jej zisk dosiahol takmer 16 mil. eur, čo je oproti predchádzajúcemu roku nárast o sedem miliónov eur. Vyplýva to z účtovnej závierky poisťovne za rok 2012.

slovakia

left justify in out

Union v medziročnom porovnaní uhradila za ústavnú zdravotnú starostlivosť viac. Kým v roku 2011 to bolo 56,4 mil. eur, rok na to sa suma zvýšila na 80,6 mil. eur. Na druhej strane na ambulantnú zdravotnú starostlivosť vynaložila 43 mil. eur, čo je oproti roku 2011 menej. Rozdiel činí 7,3 mil. eur. Náklady sa poisťovni znížili aj pri výdavkoch za lieky, a to o päť miliónov eur na minuloročných 42,9 mil. eur. Menej uhradila poisťovňa aj za zdravotnícke pomôcky. V roku 2011 táto suma predstavovala 12,7 mil. eur, rok na to sa znížila na 7,2 mil. eur. Správna réžia vyšla Union na 12,2 mil. eur. Poisťovňa tak medziročne svoju réžiu skresala o 2,3 mil. eur. 

Zdravotná poisťovňa v porovnaní s rokom 2011 zvýšila objem záväzkov na 27,4 mil. eur. Medziročný rozdiel predstavuje 7,3 mil. eur. Základné imanie Unionu zostalo v minulom roku nezmenené, bolo na úrovni 72 mil. eur. Poisťovňa disponovala vlani nehmotným majetkom v hodnote 1,2 mil. eur. 

Zdravotná poisťovňa Union pôsobí na slovenskom trhu zdravotného poistenia od roku 2006. Union bola jedinou zdravotnou poisťovňou, ktorej sa v poslednom prepoisťovacom období podarilo zväčšiť svoj poistný kmeň. Aktuálne má cez 400 tisíc poistencov, na trhu je najmenšou zdravotnou poisťovňou. Jej vlastníkom je holandská poistná skupina Achmea, ktorá je okrem svojej domovskej krajine aktívna v ďalších siedmich štátoch a zamestnáva takmer 22 tisíc ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies