Zdravotná poisťovňa Union rokovala s Asociáciou nemocníc Slovenska

NETKY.SK • 18 Január 2017, 16:13 • 2 min
Zdravotná poisťovňa Union rokovala s Asociáciou nemocníc Slovenska

BRATISLAVA - Asociácia nemocníc Slovenska (ANS) rokovala v stredu s Union zdravotnou poisťovňou o úprave podmienok na tento rok.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa Union ZP Beáta Dupaľová Ksenzsighová, výsledkom rokovania je, že Union pošle jednotlivým poskytovateľom zdravotnej starostlivosti tri ponuky, z ktorých si budú môcť vybrať tú, ktorá im bude najviac vyhovovať. "Nakoľko je však peňazí v rezorte stále málo a ide o systémový problém, je logické, že ďalšie rokovania budú na programe aj počas roka," dodala.


Členka predstavenstva Union ZP a riaditeľka sekcie nákupu zdravotnej starostlivosti, revíznych činností a programov zdravia Elena Májeková poznamenala, že spoločným záujmom je skorý, jednoduchý a bezpečný prechod na úhradu ústavnej zdravotnej starostlivosti formou DRG. "Zo strany poskytovateľov je zároveň nevyhnutné pristúpiť k ďalším efektivizujúcim opatreniam v oblasti laboratórnej diagnostiky, CT a MR vyšetrení,“ dodala.


Zdravotná poisťovňa opätovne upozorňuje na systémový problém s nedostatočným financovaním, ktorému bude zdravotníctvo čeliť aj tento rok vzhľadom na to, že sadzba za poistencov štátu sa znížila zo 4,41 % na 3,78 %. Preto Union očakáva, že Ministerstvo zdravotníctva SR bude otázku dofinancovania bez zbytočného odkladu riešiť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies