Zdravotná poisťovňa Dôvera žiadala pre chybu v systéme poistné od žien na rodičovskej dovolenke

NETKY.SK • 3 Február 2023, 07:00 • 2 min
Zdravotná poisťovňa Dôvera žiadala pre chybu v systéme poistné od žien na rodičovskej dovolenke

Bratislava - Súkromná zdravotná poisťovňa Dôvera pre chybu v informačnom systéme žiadala poistné od mamičiek na rodičovskej dovolenke.

slovakia

left justify in out

Informácie  potvrdil PR špecialista poisťovne Matej Štepianský. Ozrejmil, že aktuálne sa pracuje na stornovaní chybne vytvorených predpisov na platby poistného. "Problém sa dotýka najmä poisteniek, ktoré poberajú rodičovský príspevok. Nesprávne im vznikli takzvané nepokryté obdobia s povinnosťou platiť si poistné samy," ozrejmil. Dôvera podľa jeho slov chybu odhalila u všetkých dotknutých. "Evidenciu v našom informačnom systéme sme opravili. Aktuálne pracujeme na stornovaní chybne vytvorených predpisov na platby poistného," priblížil s tým, že poistenkám sa ospravedlňujú. Všeobecná zdravotná poisťovňa na prípadný nedoplatok poistenca vždy upozorní. Každý prípad je podľa nej potrebné posudzovať individuálne. Union zdravotná poisťovňa  problémy s dlhom mamičiek na zdravotnom poistení neeviduje. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies