Zdravita podpíše zmluvy s VšZP: Poisťovňa akceptovala argumenty združenia

NETKY.SK • 14 Júl 2017, 09:00 • 2 min
Zdravita podpíše zmluvy s VšZP: Poisťovňa akceptovala argumenty združenia

BRATISLAVA 14. júla (SITA) - Združenie Zdravita, ktoré zastupuje viac ako dvetisíc ambulantných lekárov, podpisuje dodatky k zmluvám so Všeobecnou zdravotnou poisťovňou (VšZP).

slovakia

left justify in out

Podľa riaditeľa Zdravity Mariána Šótha poisťovňa akceptovala argumenty Zdravity. Koncom júna totiž Zdravita odmietla podpísať zmluvy, keďže dodatky podľa nej nezodpovedali dohodnutému obsahu pre niektorých členov Zdravity.

"Keďže Zdravita má záujem na zabezpečení dostupnej zdravotnej starostlivosti pre pacientov, pristúpila začiatkom júla k intenzívnym rokovaniam s VšZP, na ktorom sme predniesli stanovisko k vzniknutej situácii a k obsahu sporných dodatkov. Výsledkom rokovania a intenzívnej komunikácie je akceptácia pripomienok Zdravity poisťovňou, na základe čoho pristupujeme k podpísaniu dodatkov k zmluvám za všetkých členov Zdravity," uviedol Šóth.

Ako však riaditeľ združenia zdôraznil, dodatky podpisuje len do konca septembra tohto roku. Dôvodom je očakávané navýšenie zdrojov do zdravotníctva a tým aj možnosti úprav cenových podmienok. "Keďže podľa materiálov prerokovaných na vláde SR majú ísť dodatočné finančné zdroje mimo ambulantného sektora, upozorňujeme, že ambulantný sektor ako chrbtová kosť slovenského zdravotníctva je poddimenzovaný finančne, personálne, spoločensky a volá po akútnom riešení. Situácia je naozaj kritická a obávame sa vážneho dopadu na pacientov," zdôraznil Šóth.

Vláda odsúhlasila zvýšenie sadzby za poistencov štátu zo súčasných 3,78 % na 4,73 % z vymeriavacieho základu na posledné dva mesiace tohto roka. To by malo priniesť do sektoru dodatočných približne 50 mil. eur. Zmenu ešte musí schváliť parlament.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies