Zdeno Baláž z Elánu hral ako mladý ľudovky

NETKY.SK • 11 Február 2015, 08:18 • 2 min
Zdeno Baláž z Elánu hral ako mladý ľudovky

BRATISLAVA - Bývalý bubeník známej slovenskej kapely Elán Zdeno Baláž musel na strednej škole sprevádzať ľudový súbor na harmonike.

slovakia

left justify in out

„Keď sme začali hrávať s Elánom, vystupovali sme často U troch zajacov v Rači a pán vedúci vtedy povedal 'Choďte do riti s tým vaším bigbítom, hrajte tu ľudovky.' Vtedy bolo zakázané hrať bigbít, aj diskotéky boli zakázané. Tak sme tam teda hrali s bratom ľudovky. Ja som hral totiž aj na harmonike,“ zaspomínal si. „Dokonca sme si aj zarobili a moja mama, nebohá, tam chodila s nami. Sedela tam normálne do jedenástej. Keby niekto vedel, že sme tam s mamou, to by bola hanba,“ poznamenal 59-ročný rodák z Bratislavy. „Chodil som vtedy na Vazovovu na harmoniku a v tom čase ma oslovili dokonca z ľudového súboru, Dolinečka sa volal, aby som ich sprevádzal a že na to konto môžem potom hrať aj s Elánom. To bol vážny deal, tak sme to urobili. To je dôkaz, akí sme boli húževnatí,“ podotkol. „Potom prišiel prvý máj a išlo sa do sprievodu, Dolinečka so mnou, hanbil som sa ako pes. Urobili sme kolečko, normálne v kroji. To bolo poníženie... Bol som v kroji aj na plagátoch. Všetci sa mi smiali, 'Ty si bigbíťák, čo?! Aký si ty bigbíťák?!',“ zasmial sa Baláž. „Bola to hanba, ale aj takto sme bojovali,“ uzavrel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona