Zdenko dostal za vraždu mladého Číňana osemnásť rokov!

NETKY.SK • 10 December 2013, 16:47 • 2 min
Zdenko dostal za vraždu mladého Číňana osemnásť rokov!

TRNAVA – Na osemnásť rokov väzenia v ústave s maximálnym stupňom stráženia odsúdil dnes Okresný súd v Trnave Zdenka Sz., ktorý pred rokom v Šali prepadol čínsku rodinu a na smrť dobodal ich 21 – ročného syna. Ešte predtým rodinu zviazal káblami a žiadal od nich 10-tisíc eur. Dnešný rozsudok nie je právoplatný, obhajca sa proti nemu odvolal.

slovakia

left justify in out

Zdenko čelil obžalobe z obzvlášť závažných zločinov vraždy a lúpeže, ďalej zo zločinu obmedzovania osobnej slobody a prečinu obmedzovania domovej slobody. Tridsaťročný obžalovaný sa rozhodol počas procesu nevypovedať, podľa jeho obhajcu nespáchal žiadny trestný čin. Súd však nemal o jeho vine žiadne pochybnosti. ,,Len málokedy býva tak jednoznačne potvrdené, kto skutok spáchal,“ podotkla predsedníčka senátu. Dodala, že počas svojej dlhoročnej praxe sa nestretla s prípadom, aby obžalovaný z takého závažného skutku nevypovedal. 

Obaja rodičia zavraždeného veľmi presne popísali okolnosti tragédie. Zdenko im podľa výpovede Číňanky občas pomáhal zásobovať ich obchod. V tragický deň prišiel k nim domov, otca rodiny priviazal o stoličku. Neskôr s pištoľou pri hlave prinútil čínsku ženu zviazať aj syna a napokon káblami zviazal ju. Od rodiny pýtal 10-tisíc eur, dostal päťtisíc. Napriek tomu loveckým nožom dobodal do krku a hrudníka mladého Číňana. Jeho matka sa medzitým vyslobodila z nedobrovoľného zajatia a v šoku vyskočila z okna, pričom utrpela ťažké zranenia nôh. Dobodaný čínsky mladík na následky zranení pri prevoze do nemocnice zomrel. Jeho otec páchateľa prenasledoval s legálne držanou zbraňou a v uličke pri dome ho postrelil. Polícia začala trestné stíhanie vo vecí ublíženia na zdraví, v lete tohto roku ho zastavila. Počas súdneho procesu využila čínska rodina služby tlmočníčky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies