Zdenka Predná a Oskar Rózsa predstavujú prvú spoločnú pieseň Poletím

NETKY.SK • 26 September 2017, 10:20 • 2 min
Zdenka Predná a Oskar Rózsa predstavujú prvú spoločnú pieseň Poletím

BRATISLAVA – Poletím je názov spoločnej piesne autorskej dvojice Zdenka Predná a Oskar Rózsa. Hudbu zložili Rózsa a Predná, text napísala Jana Kirschner. Producentom celého projektu je Rózsa.

slovakia

left justify in out

"Viem, že vstať znova dokážem, až keď spadnem na zem. Poletím, poletím...," spieva Zdenka Predná v prvej spoločnej skladbe so svojím partnerom a producentom Oskarom Rózsom.

 

"Pieseň Poletím je prvou skladbou nášho spoločného projektu. Hudobne pestrým a úprimným albumom túžime priniesť ľuďom radosť a inšpiráciu," uviedol pre médiá Rózsa.

 

Speváčka Zdenka Predná a producent a multiinštrumentalista Oskar Rózsa sú skúsení hudobníci, ktorí majú na konte mnoho vlastných projektov.

 

"Najprv sme pracovali každý zvlášť, Oskar vytváral hudbu, základné slučky a motívy, ja texty. Následne improvizáciou a rôznym variovaním sme si zadefinovali pesničky, ktoré hrávame v rôznych obmenách a hľadáme pre nás najpríťažlivejší aranžmán," dodala Zdenka Predná.

 

Piesne na album vznikajú postupne, Zdenka a Oskar majú rozpracovaných 15 skladieb v rôznych fázach produkcie. A aké je to žiť a tvoriť spoločne?

 

"Je to aj výhoda aj nevýhoda. Výhoda v tom, že sa o tom môžeme doma kedykoľvek rozprávať, tvoriť a keďže máme doma štúdio, tak aj nahrávať. Nevýhodou je, že keď ste rodina, to znamená, že celkom určite máte deti a v tom prípade sa o tom nemôžete hocikedy rozprávať a tvoriť. Budúcnosť nášho albumu závisí od nálady a štádia rastu zubov našich detí," povedala s úsmevom speváčka.

 

"Album budeme prezentovať postupne, skladbu po skladbe tak, ako nám inšpirácia, čas a okolnosti dovolia. V konečnom dôsledku aj pre fanúšikov našej muziky je to interaktívnejší zážitok v čase, postupne sa zoznamovať s materiálom a eventuálne sa tešiť na ďalšiu novinku. Našťastie nemáme piesne do počtu, ktoré by sme potrebovali prepašovať na fyzický CD nosič. Piesne budeme šíriť v digitálnej doméne v podstate virálnym spôsobom, to znamená pre poslucháčov zadarmo," dodal producent Oskar Rózsa.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona