Zdeněk Troška nemá nikdy zlú náladu

NETKY.SK • 18 Február 2015, 07:25 • 2 min
Zdeněk Troška nemá nikdy zlú náladu

BRATISLAVA - Český režisér Zdeněk Troška je podľa vlastných slov šťastný človek.

slovakia

left justify in out

„Nemám nikdy zlú náladu.  Ráno sa zobudím a už mám radosť, že ešte žijem, že ešte niečo pekné uvidím. Keď vonku prší, hovorím si ’Je potrebné, aby dážď zmyl ten prach, aby sa ovlažili stromy a tráva a kvetiny’, a keď nemôžem ísť von, nájdem si prácu doma alebo si čítam. To je moja vášeň číslo jedna - čítam si, vonku prší, pustím si krásnu muziku... to mám za odmenu, keď nepracujem,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA.

 

K dobrej knihe si známy rodák zo Strakoníc rád uvarí veľký hrniec obľúbeného čaju. „Mám rád kamilku s medom. U nás ju nepredávajú, takže sa priznám, vždy keď idem do Bratislavy, prvé, čo robím, idem si ju kúpiť. Naposledy som vykúpil hneď všetkých sedem balíčkov, ktoré v obchode mali. Aj moji známi, keď idú na Slovensko, dostanú vždy za úlohu kúpiť kamilkový čaj a pekne mi ho vozia,“ podotkol 61-ročný režisér. „Ten čaj mám rád, jeho vôňa mi pripomína časy v opere. Tam mi ho robila pani šepkárka a ja som si ho vtedy zamiloval. Nechcem piť už nič iné,“ dokončil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies