Zbytočné obavy z útokov alebo opodstatnený zmysel? Na námestiach miest Slovenska pribudli na sviatky betónové bariéry

NETKY.SK • 7 December 2017, 17:41 • 2 min
Zbytočné obavy z útokov alebo opodstatnený zmysel? Na námestiach miest Slovenska pribudli na sviatky betónové bariéry

POPRAD - Vianočné trhy budú “zdobiť” okrem svetelnej výzdoby aj bariéry. Betónové zátarasy sa rozhodli mestá osadiť v spolupráci s diaľničiarmi.

slovakia

left justify in out

Námestia v mestách Bratislava, Poprad či iných budú chránené betónovými bariérami. Je to reakcia na útoky, ktoré sa stali vo svete, pri ktorých teroristi útočili na námestia a miesta, kde sa koncentrovalo mnoho ľudí, kamiónom alebo dodávkou. Okrem bariér polícia bezpečnostne posilní naše mestá aj inak.

 

Súčasťou predvianočnej atmosféry, ktorú tvorí punč či krásne vysvietený stromček, budú tvoriť aj betónové zátarasy. Bude to tak po prvýkrát v histórii. Inštalované zátarasy v Poprade sú na základe požiadavky polície.

 

Bariéry sú rozmiestnené na námestí okolo všetkých vjazdov. Takto je to aj v Prahe, Viedni či Budapešti. Tak ako aj na iných, turistami navštevovaných, miestach je pod Tatrami zvýšená obozretnosť v snahe zabrániť prípadnému teroristickému útoku. Bude sa tu konať jarmok a mestom sa bude hemžiť množstvo ľudí. 

 

VIDEO berlínskeho útoku: Moment, kedy kamión plnou rýchlosťou vletel na vianočné trhy

 

Prísnejšie opatrenia sú reakciou na uplynulé mesiace a udalosti, ktoré sa diali vo viacerých európskych metropolách. Kamióny sa totiž pod rukami teroristov zmenili na vražednú zbraň. 

 

Podľa niektorých však pôsobia zátarasy ako nič príjemné pre estetiku. “Pred dvoma dňami som sa šla s mojou malou vnučkou pozrieť do mesta na našu nádhernú výzdobu, no vydesili ma betónové kvádre, ktoré tu v meste všade len strašia,” povedala pani Mária, obyvateľka mesta Poprad. Bezpečnosť je však prvoradá, a veríme, že sa nič nestane.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies