Zbytočná Anakonda? Slovinský denník spochybnil význam vojenského cvičenia NATO v Poľsku

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 11:26 • 2 min
Zbytočná Anakonda? Slovinský denník spochybnil význam vojenského cvičenia NATO v Poľsku

ĽUBĽANA - Slovinský denník Delo vo svojom dnešnom vydaní spochybňuje deklarované dôvody prebiehajúceho vojenského cvičenia NATO v Poľsku.

slovakia

left justify in out

Uvádza, že tento scenár je jasne zacielený proti Rusku a je súčasťou stupňujúceho sa napätia vo vzťahoch medzi NATO a Moskvou, ktoré je podľa neho nebezpečné, píše agentúra STA.

 

"Nikto sa vážne nezamýšľa nad možnosťou, že by Rusko zaútočilo na členskú krajinu NATO. Dokonca aj zvesti o ruskej 'kybernetickej destabilizácii' pobaltských štátov a úsilí o vedenie 'hybridnej vojny' pomocou ruských menšín sú často nafúknuté a majú bočné úmysly," píše slovinský denník.

 

Vzťahy s Moskvou sú veľmi zložité, nie však neriešiteľné - pokiaľ niektoré bezpečnosťou posadnuté východoeurópske krajiny, ktoré ako Poľsko využívajú blížiaci sa summit NATO vo Varšave na vyjadrenie svojho horlivého vzťahu k USA, nedovedú svoju politiku až do bodu, z ktorého už nebude návratu, analyzuje Delo.

 

Na tohtoročnom cvičení NATO s názvom Anakonda 2016 sa zúčastní celkovo 31.000 vojakov z 19 členských krajín aliancie a z jej piatich partnerských krajín. Tí budú cvičiť a testovať spoločnú reakciu na hrozby nielen na zemi, ale aj na mori a vo vzduchu. Cvičenie potrvá do konca mesiaca.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies