Zbrojárska výroba v Kremnických Baniach dá prácu 300 ľuďom

NETKY.SK • 15 Január 2013, 12:37 • 2 min
Zbrojárska výroba v Kremnických Baniach dá prácu 300 ľuďom

Zbrojárska výroba v Kremnických Baniach dá prácu 300 ľuďom - Slovensko V žiarskom regióne môže nájsť prácu 300 ľudí. V Kremnických Baniach sa začali vyrábať české pištole.

slovakia

left justify in out

img

V žiarskom regióne môže nájsť prácu 300 ľudí. V Kremnických Baniach sa začali vyrábať české pištole. Závod patriaci do skupiny Sitno spustil spoluprácu s Českou zbrojovkou. Skúšobná výroba v podniku dopadla dobre, teraz môže začať s ostrou výrobou, na ktorú naberie desiatky nových ľudí. Informáciu prinieslo dnešné vydanie denníka Hospodárske noviny (HN).
      "Dnes máme 55 zamestnancov. Pri plnej kapacite výroby sa závod rozrastie až na 350 ľudí," uviedol pre denník projektový manažér Sitno Holding Tomáš Magyarics. Dohoda medzi investičnou skupinou Sitno Holding a Českou zbrojovkou vznikla ešte v máji minulého roka. "V závode sa v súčasnosti vyrába 9-milimetrová pištoľ a komponenty pre zbrane montované v závode v Uherskom Brode," dodal Magyarics.
      S rozšírením výroby sa podľa jeho slov neznásobí len doterajšia produkcia, pribudnú aj nové typy zbraní. "Postupne sa pripravuje výroba útočnej pušky," potvrdil denníku projektový manažér.
      Zmeny však ohlasujú aj ďalšie zbrojárske závody. "V tomto roku pripravujeme zavedenie nového typu rámu Mk12 pre modely 9 mm Luger," opísal inovácie banskobystrickej spoločnosti Grand Power obchodný zástupca Martin Chreno. Hlavnými odberateľmi firmy sú podľa jeho slov Rusko a USA. "Exportujeme však do viac ako 50 krajín sveta," dodal Chreno.
      Nová výroba je pripravená aj v martinskej zbrojárskej firme Vývoj Martin. Celkovo 111 zamestnancov spoločnosti pracovalo v priebehu roku 2012 najmä na vývoji a výrobe prototypu multifunkčného pancierovaného vozidla Tatrapan 8x8 CC. "V súčasnosti sa snažíme začať rokovania o zavedení tohto vozidla do výzbroje armády SR," opísal pre HN generálny riaditeľ Vývoja Martin Jiří Heděnec. Snahou firmy je aj predaj vozidla zahraničným zákazníkom, najmä do krajín V4.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies