Zbraňová amnestia pokračuje, za 4 mesiace odovzdali 1 778 zbraní

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 14:10 • 2 min
Zbraňová amnestia pokračuje, za 4 mesiace odovzdali 1 778 zbraní

BRATISLAVA - Zbraňová amnestia pokračuje, za štyri mesiace občania odovzdali 1 778 nelegálne držaných zbraní. Od decembra do konca marca odovzdali ľudia na polícii tiež 21 076 kusov streliva.

slovakia

left justify in out

"Občanom ostávajú ešte necelé dva mesiace, aby beztrestne odovzdali nelegálne držané zbrane a strelivo. Zbraňová amnestia sa skončí 31. mája 2015," informuje ministerstvo vnútra na svojej webstránke.

 

Najviac zbraní ľudia odovzdali v marci (782), nasleduje január (366), december (360) a február (270). Najviac zbraní bolo doteraz odovzdaných v Banskobystrickom kraji (392). Najviac streliva zaniesli na políciu občania v Bratislavskom kraji (4 243 kusov). Odovzdané zbrane a náboje podrobia balistickému skúmaniu. V zákonom stanovenej lehote budú mať občania možnosť si túto zbraň zaevidovať pod podmienkou, že ňou nebol spáchaný trestný čin a spĺňajú podmienky na držanie alebo nosenie zbrane. Prípadne budú môcť previesť vlastníctvo zbrane na inú osobu, ktorá spĺňa predpísané podmienky. Ak tak neurobia, zbraň sa stane vlastníctvom štátu, ktorého správcom je ministerstvo vnútra. V predchádzajúcich dvoch kolách zbraňovej amnestie vyhlásených v rokoch 2005 a 2009 občania odovzdali takmer osemtisíc nelegálne držaných zbraní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies