Zbraň mu skonfiškovali, no nerobilo mu problém získať ďalšie. Zabil s nimi 8 ľudí

NETKY.SK • 19 Apríl 2021, 06:23 • 2 min
Zbraň mu skonfiškovali, no nerobilo mu problém získať ďalšie. Zabil s nimi 8 ľudí

Strelec v Indianapolise, ktorý strielal v skladisku zásielkovej spoločnosti FedEx , si legálne kúpil dve útočné pušky aj napriek konfiškácii inej zbrane.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom  indianapoliská polícia a portál BBC. Podľa informácií strelcovi zobrali zbraň ešte minulý rok  v marci, keď jeho matka varovala pred jeho duševným stavom. Následne si však aj napriek tomu v júli a septembri kúpil útočné pušky,

 

Devätnásťročný bývalý zamestnanec FedExu spustil paľbu v skladisku vo štvrtok, pričom zabil osem ľudí a než prišli na miesto policajti, zastrelil aj seba. Útočníkov motív  nie je známy a jeho rodina sa v sobotu ospravedlnila za bolesť a trápenie, ktoré spôsobilo jeho konanie.

Podľa polície použil strelec obe pušky, pri čom  najskôr náhodne strieľal do ludí na parkovisku pred zariadením FedExu, kde smrteľne postrelil štyroch, a následne vošiel do budovy kde zabil ďalších štyroch.

Špeciálny agent kancelárie Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) v Indianapolise Paul Keenan povedal, že Holeova matka volala vlani marci na políciu a povedala im, že sa bojí, že by jej syn mohol spáchať „smrť policajtom“, čiže správať sa tak, aby ho polícia zabila. Policajti ho zatkli a vzali mu pištoľ, citujú noviny Indianapolis Star úradné záznamy. FBI ho o mesiac neskôr vypočula, ale nenašla žiadne dôkazy o zločine a neidentifikovala ho ako nasledovateľa extrémistickej ideológie, uviedol Keenan.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies