Zbožní moslimovia si ťažšie hľadajú prácu, viera im spôsobuje množstvo prekážok

NETKY.SK • 24 August 2017, 14:28 • 2 min
Zbožní moslimovia si ťažšie hľadajú prácu, viera im spôsobuje množstvo prekážok

BERLÍN - Zbožní moslimovia žijúci v Nemecku si ťažšie hľadajú prácu a zarábajú výrazne menej než moslimovia, ktorí islam nepraktizujú. Vypláva to z dnes zverejnenej štúdie mimovládnej nadácie Bertelsmann Stiftung, o ktorej výsledkoch informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Z dovedna 4,7 milióna moslimov žijúcich v Nemecku považuje samých seba za "silne veriacich" len zhruba 40 percent. Mnohí z nich si ťažko hľadajú prácu, ktorá by zodpovedala ich kvalifikácii.

 

Podľa Yasemin El-Menouarovej, odborníčky na islam z nadácie Bertelsmann Stiftung, chýba v Nemecku inštitucionálny rámec na integráciu zbožných moslimov do pracovného prostredia. El-Menouarová, ktorá je aj spoluautorkou zmienenej štúdie, sa domnieva, že náboženské symboly by nemali predstavovať nevýhodu pri posudzovaní žiadostí o prácu.

 

Akékoľvek zamestnanie na plný úväzok by podľa nej malo byť kompatibilné s náboženskými povinnosťami, akými sú povinné modlitby či návštevy mešity - musia sa totiž modliť až 5-krát denne. Namiesto jednej obednej pauzy, by tak potrebovali 5 až 6 prestávok. 

 

Ďalším problémom prameniacim z viery je neúcta k ženám. Mnoho moslimov odmieta rešpektovať ženy na vedúcich pozíciach, odmietajú plniť rozkazy, či niektoré činnosti. 

 

Ako príklad európskej krajiny so "spravodlivými podmienkami" pre zbožných moslimov spomenula El-Menouarová Britániu, v ktorej moslimské policajtky už desaťročie nosia do práce bez problémov šatky na hlave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies