Zbořil: Keď som videl Cháru a jeho 33 zhybov, čumel som

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 13:37 • 2 min
Zbořil: Keď som videl Cháru a jeho 33 zhybov, čumel som

BOSTON - Český obranca Jakub Zbořil má 19 rokov a do letného kempu hokejistov Bostonu ide s ambíciou vybojovať si miesto v prvom tíme v NHL.

slovakia

left justify in out

Uvedomuje si, že musí zapracovať najmä na kondícii. V tomto smere je jeho vzorom o 20 rokov starší slovenský kapitán Bruins Zdeno Chára. "Zdeno má ohromné silové predpoklady. Je veľký a na hrazde to nemá ľahké. Keď som však videl, ako urobil 33 zhybov, len som čumel," cituje Zbořila špecializovaný portál hokej.cz. Na otázku redaktora, či má vôbec šancu Cháru v tomto smere niekedy dobehnúť, so smiechom poznamenal: "Možno o dva alebo tri roky."


Zbořila Boston draftoval v prvom kole už pred rokom, uplynulú sezónu odohral v juniorskej súťaži v tíme Saint John Sea Dogs. V 67 zápasoch vrátane play-off si pripísal 30 bodov, ale za úlohu mal najmä poctivo brániť. Vlani na letnom kempe neprešiel fyzickým testom v behu, chýbala mu jedna sekunda. V príprave zaťal zuby a teraz je pripravený výrazne sa zlepšiť.

 

"Boli to tri bežecké série 12 x 20 m a bolo treba to zvládnuť do jednej minúty. Nedávno som si to zopakoval nanečisto a podarilo sa mi výsledný čas stlačiť pod 49 sekúnd. Dúfam, že v Bostone to predvediem ešte raz, keď bude treba," zaželal si Zbořil.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies