Zbierka Hodina deťom podporí tento rok 15-tisíc detí z celého Slovenska

NETKY.SK • 15 Jún 2017, 12:07 • 2 min
Zbierka Hodina deťom podporí tento rok 15-tisíc detí z celého Slovenska

BRATISLAVA - Viac ako 170-tisíc eur pre deti a mladých ľudí sa podarilo vyzbierať počas 18. ročníka verejnej zbierky Hodina deťom. Ako v tlačovom vyhlásení informovala Nadácia pre deti Slovenska, ktorá zbierku organizuje, financie tentokrát pomôžu viac ako pätnástim tisícom detí na celom Slovensku.

slovakia

left justify in out

Do grantovej výzvy sa v 18. ročníku zbierky prihlásilo 121 organizácií pracujúcich s deťmi a mladými ľuďmi do 30 rokov. Komisia vybrala najlepších 50 projektov, ktoré nadácia podporí. Z nich najviac je zameraných na zdravotnú starostlivosť, sociálne služby, šport a vzdelávanie. Prostredníctvom podporených projektov sa Nadácia snaží reagovať na aktuálne potreby a problémy detí a mládeže, ktoré zaradila do štyroch programových oblastí - Dieťa a jeho starosti, Dieťa a jeho radosti, Dieťa a škola, Dieťa a jeho komunita.

„Je pre nás nesmierne dôležité podporovať deti a mladých ľudí bez ohľadu na to, z akého sociálneho prostredia pochádzajú, aký je ich pôvod či zdravotný stav. Sme tu jednoducho pre všetky deti, ktoré potrebujú pomoc a podporu pri rozvíjaní svojho individuálneho potenciálu, pre deti ktoré sa ocitli v ťažkých životných situáciách či potrebujú priestor pre aktívne trávenie voľného času bez toho, aby ostali odkázané samy na seba niekde na ulici,“ uviedla Lucia Jakubíková, manažérka Hodiny deťom. Nezávislá komisia sa podľa nej snažila vybrať projekty zabezpečujúce kontinuitu poskytovanej pomoci, ako aj projekty inovatívne či prinášajúce na Slovensko nové nápady a metodiky práce s deťmi.

Pri výbere projektov brala Nadácia pre deti Slovenska do úvahy reálnu situáciu a potreby regiónov, aby bola pomoc efektívna a zmysluplná. Pri rozdeľovaní financií využíva princíp regionálnej solidarity na základe počtu obyvateľov v daných regiónoch. Podporu tak získalo 13 projektov zo stredného Slovenska, 15 projektov z východného a 22 zo západného Slovenska.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies