Zbesilý útok v Bruseli: Žena zaútočila najprv v autobuse a potom v nákupnom centre

NETKY.SK • 23 August 2016, 07:33 • 2 min
Zbesilý útok v Bruseli: Žena zaútočila najprv v autobuse a potom v nákupnom centre

BRUSEL - Žena pobodala dnes nožom celkovo troch ľudí v Bruseli a neskôr ju polícia postrelila, pretože odmietla poslúchnuť jej príkazy. Páchateľka útočila najprv v autobuse a potom v nákupnom centre, aktualizovali informácie belgickí prokurátori.

slovakia

left justify in out

Policajné autá a príslušníci prišli urýchlene na prvé miesto činu a uzatvorili okolie autobusovej zastávky v bruselskej štvrti Uccle, kde k útoku došlo. Nad hlavami lietala policajná helikoptéra, opísala dnešnú situáciu tlačová agentúra AP.

 

Útočníčka v autobuse pobodala a ľahko zranila dvoch ľudí, potom ušla a pobodala tretiu osobu v neďalekom nákupnom stredisku. Dôvod útoku je stále nejasný.

 

Hovorkyňa bruselskej prokuratúry Ine Van Wymerschová informovala, že tri obete "utrpeli ľahké zranenia a všetky boli prevezené do nemocnice na ošetrenie".

 

"Žena neuposlúchla policajtov, preto boli nútení použiť strelnú zbraň," vysvetlila Van Wymerschová.

 

 

Belgicko je v stave vysokej pohotovosti od samovražedných bombových útokov z 22. marca na letisko a stanicu metra v Bruseli, pri ktorých zahynulo 32 ľudí. K útoku sa prihlásila extrémistická organizácia Islamský štát (IS).

V posledných týždňoch musela byť belgická polícia okamžite vyslaná k viacerým trestným činom, v niektorých prípadoch išlo o falošný poplach.

 

Van Wymerschová zdôraznila, že úrady nemajú "žiadne náznaky", že dnešný útok nožom súvisel s terorizmom.

Belgické médiá zverejnili správu, že žena-päťdesiatnička bola viditeľne v stave duševnej nevyrovnanosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies