Zbavte sa kruhov pod očami

NETKY.SK • 11 Február 2017, 14:00 • 2 min
Zbavte sa kruhov pod očami

BRATISLAVA - Niektorí ľudia majú to šťastie, že sa im kruhy pod očami objavujú iba zriedkavo, napríklad po prebdenej noci. No a tí menej šťastní bojujú s kruhmi po očami stále. Prečo vlastne vznikajú a ako sa ich zbaviť?

slovakia

left justify in out

Opuchy pod očami a čierne kruhy sú bohužiaľ bežným príznakom starnutia aj nesprávneho životného štýlu. Podľa svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) trápia opuchnuté viečka a kruhy pod očami každého piateho človeka staršieho dvadsaťpäť rokov.

 

Kedy vznikajú?

- Ak spíte menej ako 7 hodín denne.     

- Ak zanedbávate starostlivosť o očné okolie.  

-  Problémom je aj nadmerná konzumácia jedál z fast foodu.

- Pri nadbytku soli.

- Ak máte nedostatočný pitný režim.

- Keď fajčíte a nadmerne konzumujete alkohol.

-  Na vine môžu byť aj gény, alebo rôzne choroby.

- Ak vám kolíše hladina hormónov.     

- Pri nadmernom strese.

- Ak dlhodobo namáhate oči, napríklad pozeraním na monitor počítača.

 

Ako sa ich zbaviť?

Predovšetkým by ste mala mať dostatok spánku. A doprajte svojmu telu aj dostatok tekutín. Ak fajčíte, pokúste sa obmedziť svoju dennú dávku cigariet aspoň na polovicu. Skús vysadiť alkohol aj kávu. Nezabúdajte ani na správnu starostlivosť o očné okolie. Kúpte si krém práve na toto určený a nespoliehajte sa na svoj obyčajný pleťový krém. V okolí očí je pokožka iná ako na celej tvári. Skúste tiež doplniť železo.
 

Prvá pomoc

Ak ste sa ráno zobudili s nepeknými opuchnutými očami a máte pod nimi kruhy siahnite po niečo ľadové z chladničky. Môže to byť napríklad kocka ľadu, alebo studená lyžička, ktorú priložíte na opuchnuté miesta.

 

Pomôcť vám môžu tiež bylinky. Na raňajky si spravte napríklad harmančekový čaj a vyluhované vrecko s čajom si priložte na oči.

 

Vyskúšať môžete aj šalátovú uhorku a občas si pomasírujte okolie očí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies