Zbavte sa celulitídy

NETKY.SK • 18 September 2016, 12:30 • 2 min
Zbavte sa celulitídy

BRATISLAVA - Celulitída je často označovaná ako „prekliatie žien“. Pomarančová koža, jamky, mäkká, hrboľatá. Aj to sú prívlastky týkajúceho sa tohto problému. Ako s celulitídou zatočiť?

slovakia

left justify in out

Že by ste mali vypiť aspoň 2 l neperlivej a nesladenej vody, to určite nemusíme pripomínať. Vyhnite sa ale káve a čiernemu čaju.

 

Rovnako tak nezabudnite jesť pravidelne, vrátane desiat . A žiadny alkohol alebo cigarety.

 

Do jedálnička zahrňte hlavne špargľu, petržlenovú vňať, uhorku, cibuľu a paradajky. Z ovocia sa odporúčajú hlavne citrusy, ananás, červené hrozno, melón, kivi, jahody či čučoriedky. 

 

Vyhnite sa všetkému smaženému. Úplne najlepšie urobíte, keď si jedlo pripravíte v pare, podusíte alebo upečete v alobale. 

 

Pokrmy bohaté na vlákninu podporujú odstraňovanie odpadových látok. Veľa vlákniny nájdete v sušenom ovocí, kukurici, mandliach, jablkách, hruškách, ovsených vločkách, brokolici či v avokáde. 

 

Vyhnite sa aj pochutinám. Miesto soli radšej siahnite po bylinkách, cesnaku či cibuľi. Biely cukor vyraďte z jedálnička úplne a zabudnite aj na med, čokoládu a podobné sladkosti.

 

Úplné tabu by sa pre vás mali stať aj instantné polievky alebo inak konzervované jedlá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies