Zázrak: Žena pred tromi mesiacmi zomrela, teraz porodila zdravé dieťa!

NETKY.SK • 14 November 2013, 15:09 • 2 min
Zázrak: Žena pred tromi mesiacmi zomrela, teraz porodila zdravé dieťa!

BUDAPEŠŤ – Zázrak! Žena, ktorá bola už tri mesiace mŕtva porodila zdravé dieťa. Jedná sa len o tretí podobný prípad na svete.

slovakia

left justify in out

Žena (31) z Maďarska dostala v 15. týždni tehotenstva mŕtvicu a zomrela. Maďarským lekárom sa však podaril zázrak a o tri mesiace priviedli na svet zdravé dieťa. Ženu totiž tri mesiace udržovali pri živote pomocou prístrojov.

Na svet prišlo cisárskym rezom a pretože vážilo iba 1,4 kilogramu, lekári museli byť pri zákroku veľmi opatrní. „Toto dieťa patrí medzi tri na svete, ktoré takéto tehotenstvo prežili. Prípad je ešte o to unikátnejší, pretože sa okrem dieťaťa podarilo zachrániť ďalšie ľudské životy za pomoci transplantácie orgánov,“ povedal lekár Bela Fuledsi.

Dieťa sa narodilo iba v šiestom mesiaci tehotenstva a je pod drobnohľadom lekárov. Ešte pár mesiacov síce pobudne v inkubátore, ale jeho rodina sa už nevie dočkať, ako si vezmú na ruky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies