Zázrak v Dortmunde, prehra a postup Realu

NETKY.SK • 10 Apríl 2013, 09:39 • 2 min
Zázrak v Dortmunde, prehra a postup Realu

BRATISLAVA - Futbalisti Realu Madrid a Borrusie Dortmund sa v utorok stali semifinalistami Ligy majstrov 2012/2013. Najmä odvetný duel na Westfálskom štadióne v Dortmunde priniesol neuveriteľnú drámu do posledných sekúnd duelu. Španielska Málaga si z prvého zápasu v domácom prostredí priniesla bezgólovú remízu a u súpera viedla 1:0 aj 2:1.

slovakia

left justify in out

Ešte na začiatku nadstaveného času II. polčasu postupovali do semifinále Španieli, no domáci futbalisti sa nevzdávali a na 2:2 vyrovnal v nadstavenom čase Marco Reus. Ani to však Borrusii nestačilo na postup do semifinále, a tak vrhla všetky sily do útoku. Miestenku medzi kvartetom najlepších klubov na starom kontinente zabezpečil "čierno-žltým" Felipe Santana, ktorý pretlačil loptu za brankára Málagy Wilfreda Caballera.

"Kráľovský" Real triumfoval v prvom stretnutí pred vlastnými fanúšikmi 3:0 a už v 8. min sa na pôde tureckého mužstva Galatasaray Istanbul ujal vedenia zásluhou Cristiana Ronalda. Po polhodine hry prišli hostia o zraneného Michaela Essiena (zranenie zadného stehenného svalu, pozn.). Ani výrazný deficit domácim futbalistom neubral chuť do útočenia. Na 1:1 vyrovnal v 57. min Emmanuel Eboué, druhý presný zásah pridal v 71. min Wesley Sneijder a tretí už o minútu neskôr Didier Drogba. Real však v závere nepripustil drámu. V 90. min síce dostal červenú kartu striedajúci Alvaro Arbeloa, ale konečnú podobu výsledku dal v nadstavenom čase druhým gólom v zápase Cristiano Ronaldo. 

Súhrn výsledkov utorňajších odvetných štvrťfinálových stretnutí futbalovej Ligy majstrov 2012/2013: 

Borussia Dortmund (Nem.) - FC Málaga (Šp.) 3:2 (1:1) - prvý zápas 0:0, Borussia Dortmund postúpila do semifinále 
Góly: 40. R. Lewandowski, 90.+ Reus, 90.+ Felipe Santana - 25. Joaquín Sánchez, 82. Eliseu, rozhodoval: Thomson (Škót.) 
Zostavy: 
Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotič, Felipe Santana, Schmelzer - Gündogan (86. Hummels), S. Bender (72. N. Sahin) - Blaszczykowski (72. Schieber), M. Götze, Reus - R. Lewandowski 
Málaga: Willy Caballero - Jesús Gámez, Sergio Sánchez, Demichelis, Antunes - Toulalan, Camacho, Joaquín Sánchez (87. F. Portillo Soler), Duda (74. Eliseu) - Isco - Júlio Baptista (83. R. Santa Cruz) 



Galatasaray Istanbul (Tur.) - Real Madrid (Šp.) 3:2 (0:1) - prvý zápas 0:3, Real Madrid postúpil do semifinále 
Góly: 57. Eboué, 71. W. Sneijder, 72. Drogba - 8. a 90.+ Cristiano Ronaldo, ČK: 90. Arbeloa (Real Madrid), rozhodoval: Lannoy (Fr.) 
Zostavy: 
Galatasaray: Muslera - Eboué (80. Elmander), Semih Kaya, Gögkhan Zan, Riera - Felipe Melo - Hamit Altintop (46. Amrabat), Selcuk Ínan - W. Sneijder - Umut Bulut (63. Sabri Sarioglu), D. Drogba 
Real: Diego López - Essien (31. Arbeloa), Varane, Pepe, Fábio Coentrao - Khedira, Modrič - Á. Di María, Mesut Özil (81. Raúl Albiol), Cristiano Ronaldo - Higuaín (73. Benzema)




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona