Zázrak: Po 16 dňoch vytiahli z trosiek továrne živú ženu!

NETKY.SK • 10 Máj 2013, 13:14 • 2 min
Zázrak: Po 16 dňoch vytiahli z trosiek továrne živú ženu!

DHÁKA - Viac ako dva týždne po zrútení sa osemposchodovej budovy v Bangladéši objavili dnes pod jej troskami živú ženu. Miestne televízne stanice informovali, že meno ženy je Rešma, je iba ľahko zranená a vytiahli ju o 16.25 h miestneho času (12.25 h SELČ).

slovakia

left justify in out

Záchranári jej ihneď dali vodou a sušienky, následne ju previezli do vojenskej nemocnice. Živú ženu lokalizovali v troskách aj 28. apríla, teda štyri dni po nešťastí, ale nakoniec sa ju nepodarilo zachrániť.

Spod trosiek budovy, ktorá sa zrútila 24. apríla, vytiahli živých vyše 2500 ľudí a doteraz 1021 mŕtvych tiel. Keďže nie je známe, koľko osôb sa v objekte nachádzalo v čase zrútenia, nie je jasné, aký bude konečný počet obetí nešťastia, ktoré sa pokladá za najhoršie vo svetovom odevnom priemysle a je zároveň jednou z najväčších priemyselných tragédií.

K zrúteniu budovy podľa vyšetrovateľov prispeli tri nelegálne postavené poschodia, nekvalitné stavebné materiály, ako aj vibrácie z elektrických generátorov a tisícov šijacích strojov. 

Továrne v Savare neďaleko Dháky zásobujú maloobchodníkov po celom svete vrátane západných krajín. Bangladéšsky odevný priemysel bol v roku 2011 po Číne a Taliansku tretím najväčším na svete a v ostatnom desaťročí sa prudko rozvíjal.  




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies