Zázrak: Opusteného novorodenca zachránili z odpadovej rúry!

NETKY.SK • 28 Máj 2013, 12:48 • 2 min
Zázrak: Opusteného novorodenca zachránili z odpadovej rúry!

PEKING - Hasiči vo východnej Číne zachránili opusteného novonarodeného chlapca, ktorého našli v odpadovom potrubí priamo pod toaletou. Prípad vyvolal medzi Číňanmi na sociálnych sieťach vlnu pobúrenia. Informovala o tom v pondelok večer štátna televízia, na ktorú sa dnes odvolávala tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

V čínskych médiách sa často objavujú správy o opustených bábätkách, najmä hneď po narodení. Tento problém má niekoľko príčin a pripisuje sa napríklad mladým matkám, ktoré nevedeli o svojom tehotenstve, ďalej narodeniu neželaného dievčatka, ktoré má v čínskej spoločnosti menšiu cenu než chlapček, alebo čínskej politike prísneho plánovania rodiny s jedným dieťaťom.

Najnovším prípadom je dieťa, ktoré našli v sobotu popoludní 25. mája v odpadovej rúre v obytnom dome v meste Ťin-chua v bohatej pobrežnej provincii Če-ťiang, keď obyvatelia nahlásili, že počujú v dome detský plač. 

Ani hasičom sa však nepodarilo vytiahnuť bábätko z potrubia pod záchodom, a preto museli vyrezať časť rúry, v ktorej sa dieťa nachádzalo, a takto ho odviezť do nemocnice. Tam už lekári opatrne vyrezali potrubie okolo novorodenca, ktorého tým vyslobodili. Chlapček je v stabilizovanom stave a polícia pátra po jeho rodičoch.

O prípade sa búrlivo diskutuje na obľúbenej čínskej sociálnej sieti Sina Weibo podobnej Twitteru, aj kvôli srdcervúcemu videozáznamu, na ktorom je zachytený práve okamih, keď sa medzi kusmi potrubia prvýkrát objavuje tvár dieťaťa. Užívatelia siete žiadajú tvrdé tresty pre rodičov. "Rodičia, ktorí urobili toto, majú srdcia ešte špinavšie než odpadová rúra," napísal jeden užívateľ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies