Zázrak menom káva

NETKY.SK • 11 Február 2017, 15:00 • 2 min
Zázrak menom káva

BRATISLAVA - Káva je nápoj pripravený z rozomletých pražených semien kávovníka. Ako káva sa označuje aj prášok, ktorý sa na výrobu tohto nápoja používa a získava sa mletím pražených semien kávovníka, označovaných aj ako kávové bôby.

slovakia

left justify in out

Patríte medzi tých ľudí, ktorí si bez kávy nevedia predstaviť už ani jeden deň? Potom vás isto potešia jej blahodárne účinky na naše telo.

 

Dlhší život

V káve sa skrývajú okrem iného aj antioxidanty. Tie bojujú proti voľným radikálom, ktoré v tele dokáže narobiť poriadnu paseku. Tým teda predchádza vzniku rôznych chorôb. A keď je človek zdravý, žije aj kvalitný a dlhší život.

 

Prevencia

Dve šálky kávy denne zmenšujú riziko vzniku cirhózy pečene až o 45 percent. Podobne to platí aj u cukrovky. Niektoré prieskumy dokonca naznačujú, že pravidelná konzumácia kávy výrazne znižuje úmrtnosť na kardiovaskulárne ochorenia a pomáha v boji proti rakovine.

 

Menšia bolesť

Trpíte často migrénou? Keď vás to zase chytí namiesto tabletky si doprajte kávu. Jediná šálka tlmí bolesti po celom tele, je protizápalový a ku všetkému z neho načerpáte veľa antioxidantov.

 

Efektívnejšie cvičenie

Pred tým než pôjdete cvičiť doprajte si kávu. Kofeín totiž zvyšuje hladinu adrenalínu a pomáha uvoľňovať mastné kyseliny z tukových tkanív.

 

Mozgová aktivita

Odborníci z americkej Harvard Medical School tvrdia, že kofeín aktivuje činnosť nášho najdôležitejšieho orgánu, a má tiež trvalý vplyv na mentálne procesy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies