Záznamy o Lennonovom vyrušovaní počas hodín na strednej idú do dražby

NETKY.SK • 12 November 2013, 06:22 • 2 min
Záznamy o Lennonovom vyrušovaní počas hodín na strednej idú do dražby

LONDÝN - Ukazuje sa, že člen notoricky známej hudobnej skupiny Beatles John Lennon vôbec nepreháňal, keď pri viacerých rozhovoroch pre médiá sám seba ako žiaka na strednej škole opísal ako problematického študenta neustále spochybňujúceho autority.

slovakia

left justify in out

Podľa denníka New York Times to majú dokazovať dva školské záznamy z knihy, do ktorej sa zapisovali poznámky o nevhodnom správaní žiakov. Dve zožltnuté stránky papiera s Lennonovým priezviskom, získané od liverpoolskej strednej školy Quarry Bank, idú 22. novembra do dražby, ktorá sa uskutoční v britskej aukčnej spoločnosti TracksAuction.com v meste Chorley na severozápade krajiny.

Záznamy pochádzajú z rokov 1955 a 1956, kedy mal Lennon 14-15 rokov. Zatiaľ, čo niektoré poznámky, za ktoré si musel mladý John odsedieť niekoľko hodín po škole, vo všeobecnosti uvádzajú, že vyrušoval, bavil sa alebo žuval na hodine žuvačku, iné upozorňujú na opakované prehrešky voči disciplíne, lenivosť, "absolútne žiadny záujem" o dianie, "nehanebné" poznámky či bitky v triede.

Lennonovo meno v záznamoch figuruje takmer každý deň, pričom na niektoré dni pripadá hneď niekoľko prehreškov. Aukčná spoločnosť predpokladá, že sa každá zo stránok vydraží za 2000 až 3000 libier (približne 2400-3600 eur).




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies